Planken en sorteren

Onlangs hebben we naast de Ikea Kallaxkast nog 3 wandplanken opgehangen zodat ook kleine bouwwerkjes kunnen blijven staan.

lego afol storage kallax

Alle blokjes zijn weer gesorteerd. We sorteren op soort, zoveel mogelijk van een soort bij elkaar in de lade. Zo zitten alle blokjes met ronde kanten: boogjes, plaatjes, schotels enz in 2 laden bij elkaar. Zoek je een rond blokje moet je dus die laden hebben. In de laden zitten de elementen ook weer opgesplitst.

Blokjes zijn onderverdeeld in klein (tot 1×4) en groot.

Plaatjes zijn in 3 delen gesorteerd op 1 nop breed, 2 noppen breed en groter.

Zie hier de verdeling:

lego sorteren overzicht

De indeling van de laden kun je hier nog beter zien:

En hoe werkt dat? Zo:

lego workspace metod ikea

4 reacties op “Planken en sorteren

  1. Leuk om te lezen! Ben zelf opzoek naar een soortgelijke manier. Welk type ladekastjes zijn deze? Komt het ook bij de ikea vandaan?

  2. @Sander, inderdaad dit zijn kastjes van IKEA. Het zijn de Metod onderkasten van 60cm hoog. Pluspunten van die keukenkastjes zijn wat mij betreft: je kunt allerlei maten en kleuren kiezen; het echt stevig (als het geschikt is voor dagelijks gebruik en een stapel pannen, dan kan het mijn lego ook aan); de bodem van de laden zijn dik; de laden kunnen helemaal open. Er zitten ook Ikea wielen onder. (‘t is niet de goedkoopste manier :) )

  3. Hallo, ben benieuwd waar de lade inzet vandaan komt en hoe breed die zijn.
    Groetjes Brigitte