Legoworld 2017

Gezellig naar Legoworld geweest, prachtige bouwwerken van legofans en heel veel blokjes om zelf te bouwen.

Heartlake Beach Club “Dol-fijn”

Dolfin Beach Club Lego Friends (1) (Small)Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie is Nienke druk bezig geweest om een ideale chillplek voor Lego Friends te bouwen.

Het moest een restaurant worden, waar je kon zien dat je eten klaargemaakt wordt, soort Wok-restaurant, maar dan aan het strand.
Er moest een “Club-kamer” komen, zodat de vriendinnen lekker samen kunnen knutselen enz.
Een ballenbak en een “Mc Drive” moesten er ook in.

Uiteindelijk is dat allemaal gelukt. Als je zoveel weken bouwt, kun je nog eens een stukje opnieuw doen, het wordt dan allemaal steeds beter.

Na eerst alle vrolijke kleuren doorelkaar gebruikt te hebben, is uiteindelijk voor de kleuren van de Dolfin-Cruiser gekozen, het schip kan zo aanleggen bij het de beach-club.

Dit is het resultaat:

Dit bouwwerk is ingezonden voor de Lego Friends Bouwwedstrijd.

Lego Movie gezien en gebouwd

DSC09884 (Small)Onlangs hebben we de Lego Movie gekeken met het hele gezin. Het was even wennen met al die drukte en rondvliegende blokjes: Er gaat zoveel kapot, dat doet bijna pijn aan je ogen. Aan het einde blijkt de clou, dat plaatst die drukte ook in een ander daglicht. We hebben de volgende dag direct nog eens gekeken en zijn aan het bouwen gegaan. Het is geen bijzonder bouwwerk geworden, maar blijkbaar inspireerde de film wel….

Meer foto’s

 

Al veel te beleven in de jungle

Afgelopen (vakantie)week samen lekker aan de jungle verder gebouwd. Bruine, blauwe, doorzichtige blokjes bij Playtoday in Gouda uitgezocht en we konden weer verder. De rots van set 41032 en de waterval van 41033 hebben een plaatsje gekregen, ook de boomhut van 31010 is na een verbouwing onderdeel van dit jungle-tafereel.

Er is linksboven nog plaats voor een junglebrug.

 

Jungle in ontwikkeling

Achter het huis van Nienke ontstaat een heuse jungle. Oa met setje 41032 en de boomhut 31010. De grote boom is nu nog een “jongensboom” waarschijnlijk moet er meer roze in :) Het bomentransport mag ook niet blijven.  Er is wel al plaats voor een waterval en junglebrug…(verlanglijstje)

Jungle Nienke

Kleine kikker, grote kikker.

Setje 31031 is zo leuk: een papegaai die nootjes eet en uit kan poepen. Ook de ander dieren zijn leuk. Nienke bouwde het kikkertje en de vlieg. Aangezien de vlieg niet in de kikker past, moest er een grotere versie gemaakt worden.