Legoworld 2017

Gezellig naar Legoworld geweest, prachtige bouwwerken van legofans en heel veel blokjes om zelf te bouwen.

Mega lego minifig

DSC09927_800Afgelopen week de legovoorraad flink uitgeput door deze lego minifig te bouwen (3723). We hebben de set niet, maar konden een aardig eind komen. De pet blijft in aanbouw, meer blokjes, vooral plaatjes in groen hebben we niet.

 

 

Planken en sorteren

Onlangs hebben we naast de Ikea Kallaxkast nog 3 wandplanken opgehangen zodat ook kleine bouwwerkjes kunnen blijven staan.

lego afol storage kallax

Alle blokjes zijn weer gesorteerd. We sorteren op soort, zoveel mogelijk van een soort bij elkaar in de lade. Zo zitten alle blokjes met ronde kanten: boogjes, plaatjes, schotels enz in 2 laden bij elkaar. Zoek je een rond blokje moet je dus die laden hebben. In de laden zitten de elementen ook weer opgesplitst.

Blokjes zijn onderverdeeld in klein (tot 1×4) en groot.

Plaatjes zijn in 3 delen gesorteerd op 1 nop breed, 2 noppen breed en groter.

Zie hier de verdeling:

lego sorteren overzicht

De indeling van de laden kun je hier nog beter zien:

En hoe werkt dat? Zo:

lego workspace metod ikea

Lego Movie gezien en gebouwd

DSC09884 (Small)Onlangs hebben we de Lego Movie gekeken met het hele gezin. Het was even wennen met al die drukte en rondvliegende blokjes: Er gaat zoveel kapot, dat doet bijna pijn aan je ogen. Aan het einde blijkt de clou, dat plaatst die drukte ook in een ander daglicht. We hebben de volgende dag direct nog eens gekeken en zijn aan het bouwen gegaan. Het is geen bijzonder bouwwerk geworden, maar blijkbaar inspireerde de film wel….

Meer foto’s

 

Nieuwe bouwplaats in gebruik genomen

In de herfstvakantie hebben we de lego-ruimte onder handen genomen: behang, vloerbedekking en tegels verwijderd, geverfd, gesausd en nieuwe vloerbedekking er weer in.

Het blad van 345 cm bij 80 cm is 25 cm verhoogd en vernieuwd, de 24 curverboxen zijn vervangen door 30 keukenladen met bestekbak.

Het is nog niet klaar, maar we kunnen weer aan de slag:

 

Aan de slag:

Hoe het was:

Al veel te beleven in de jungle

Afgelopen (vakantie)week samen lekker aan de jungle verder gebouwd. Bruine, blauwe, doorzichtige blokjes bij Playtoday in Gouda uitgezocht en we konden weer verder. De rots van set 41032 en de waterval van 41033 hebben een plaatsje gekregen, ook de boomhut van 31010 is na een verbouwing onderdeel van dit jungle-tafereel.

Er is linksboven nog plaats voor een junglebrug.