Legoworld 2017

Gezellig naar Legoworld geweest, prachtige bouwwerken van legofans en heel veel blokjes om zelf te bouwen.

Heartlake Beach Club “Dol-fijn”

Dolfin Beach Club Lego Friends (1) (Small)Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie is Nienke druk bezig geweest om een ideale chillplek voor Lego Friends te bouwen.

Het moest een restaurant worden, waar je kon zien dat je eten klaargemaakt wordt, soort Wok-restaurant, maar dan aan het strand.
Er moest een “Club-kamer” komen, zodat de vriendinnen lekker samen kunnen knutselen enz.
Een ballenbak en een “Mc Drive” moesten er ook in.

Uiteindelijk is dat allemaal gelukt. Als je zoveel weken bouwt, kun je nog eens een stukje opnieuw doen, het wordt dan allemaal steeds beter.

Na eerst alle vrolijke kleuren doorelkaar gebruikt te hebben, is uiteindelijk voor de kleuren van de Dolfin-Cruiser gekozen, het schip kan zo aanleggen bij het de beach-club.

Dit is het resultaat:

Dit bouwwerk is ingezonden voor de Lego Friends Bouwwedstrijd.

Mega lego minifig

DSC09927_800Afgelopen week de legovoorraad flink uitgeput door deze lego minifig te bouwen (3723). We hebben de set niet, maar konden een aardig eind komen. De pet blijft in aanbouw, meer blokjes, vooral plaatjes in groen hebben we niet.

 

 

Planken en sorteren

Onlangs hebben we naast de Ikea Kallaxkast nog 3 wandplanken opgehangen zodat ook kleine bouwwerkjes kunnen blijven staan.

lego afol storage kallax

Alle blokjes zijn weer gesorteerd. We sorteren op soort, zoveel mogelijk van een soort bij elkaar in de lade. Zo zitten alle blokjes met ronde kanten: boogjes, plaatjes, schotels enz in 2 laden bij elkaar. Zoek je een rond blokje moet je dus die laden hebben. In de laden zitten de elementen ook weer opgesplitst.

Blokjes zijn onderverdeeld in klein (tot 1×4) en groot.

Plaatjes zijn in 3 delen gesorteerd op 1 nop breed, 2 noppen breed en groter.

Zie hier de verdeling:

lego sorteren overzicht

De indeling van de laden kun je hier nog beter zien:

En hoe werkt dat? Zo:

lego workspace metod ikea

Kallax bij lego “werkplek”

Vandaag een Kallax kast van Ikea boven het legowerkblad opghangen. Hierin kunnen de instructieboekjes en diverse bouwwerken een plekje krijgen.

Met een aantal Dioder ledlampjes worden de bouwwerkjes en het werkblad verlicht. Nu nog wat planken aan de linkerkant.

Lego Movie gezien en gebouwd

DSC09884 (Small)Onlangs hebben we de Lego Movie gekeken met het hele gezin. Het was even wennen met al die drukte en rondvliegende blokjes: Er gaat zoveel kapot, dat doet bijna pijn aan je ogen. Aan het einde blijkt de clou, dat plaatst die drukte ook in een ander daglicht. We hebben de volgende dag direct nog eens gekeken en zijn aan het bouwen gegaan. Het is geen bijzonder bouwwerk geworden, maar blijkbaar inspireerde de film wel….

Meer foto’s